A Travellerspoint blog

Mexico City - sitno brojim...

sunny 0 °C

Totalno sam zanemario moj dnevnik, nece biti mnogo bolje ni sada jer imam samo 10 minuta. Samo da javim da je sve ok i da sve vise razmisljam o poslu i povratku - mada mi se jos uvijek ne vraca kuci.

Ovih par dana u Mexico City-ju su prosla brzo, bio sam u odlicnom arheoloskom muzeju, i bilo je jako zanimljivo da citam i vidim detalje oko kultura sa kojima sam se susreo u toku ovog mog putovanja. Jedno vece sam zaglavio u jednom super klubu, i ostatak vremena sam proveo setkajuci se i druzeci se. Imam i drustvo tako da mi je super. Spanski mi se popravio znacajno mada i dalje kuburim sa vremenima i gramatikom.

Planovi oko vjencanja su se izjalovili, juce sam prvo pomislio i da ne idem i da mi tamo mozda i nije mjesto ali znatizelja je bila jaca tako da sam jutros ipak odlucio da odem jer sam obecao. Stigao sam u Tepoztlan, ceremonija u crkvi je bila u toku i odslusao sam je i odgledao. Bilo je znimljivo narocito sto bi nakon odredjene molitve bend u pozadini odsvirao i otpjevao latin verziju aleluje. Medjutim u toku ceremonije postalo mi je jasno da meni tamo bas i nije mjesto, sve zvanice su bile jako sredjene i naravno nikoga nisam poznavao osim mlade. Nakon ceremonije, javio sam se Brankici i njenom muzu i cestitao im, pozdravili smo se, razmijenili par rijeci nakon cega su ona i muz otisli svojim poslom. Meni je to bio krajnji znak da mi je vrijeme da idem odavde tako da nisam ostao na proslavi nego sam uhvatio sljedeci bus pravac Mexico city.

Sutra vjerovatno idem u neki nocni klub - trebalo bi biti zanimljivo. Inace Mexico City mi se sve vise svidja, uopste nije los grad ako izbjegnes siromasne i prljave dijelove kojih i nema mnogo u centru gdje je moj hotel i gdje se ja uglavnom krecem.

BUDZET DANA:
Hotel "Rioja" Meksiko City (jednokrevetna soba sa TV-om i WC-om) US$22
Ulaz u arheoloski muzej US$4

Posted by Srechko 00:00 Archived in Mexico

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint