A Travellerspoint blog

Cancun - opustanje s familijom

semi-overcast 27 °C

Dakle stigao sam do finalnog odredista ovog mog putesestvija - Kankuna - i to jos juce.

Krenuo sam iz Corozala prije podne i poslije jednostavnog prelaska preko granice, stigao u prvi grad u Meksiku - Chetumal za jedan sat. U medjuvremenu sam skontao da mi se ne ostaje tamo i da nastavljam put za Tulum gdje sam mislio da prenocim. Tamo medjutim nisam mogao da nadjem odgovarajuci smjestaj. 2 hostela koje sam bio provjerio su bila potpuno puna a ostali hoteli su bili preskupi. To je inace bilo prvi put da mi se desilo da naletim na bukirane hotele - dobrodosao u turisticki Meksiko!

Uglavnom napravio sam kratku pauzu u Tulumu i skontao da mi je najbolje u tom momentu bilo da se odmah hvatam Kankuna gdje sam konacno stigao predvece.

Pedja me je pokupio na stanici i otpremio do kuce u koju su se uselili prije 3 nedelje - opet sam ja taj prvi gost koji probija led...! Kuca je inace sou - I ja znam kad treba da dodjem.

Jelena i Matija nisu bili tu tako da smo nas dvojica otisli na klopu u odlican argentinski restoran na mozda najbolji steak koji sam jeo u zivotu i poslije toga smo zaglavili u diskoteci "The City" u bljestavoj hotelskoj zoni...Ja sam bio malo izgubljen i zatecen u sjaju i luksuzu turistickog Kankuna nakon svega sto sam vidio i nakon svega cega sam se nagledao u zadnjih mjesec i kusur dana. Trebalo mi je malo vremena i nekoliko tekila / piva kombinacija da se opustim ....

Danas su i Pedja i Jelena bili slobodni tako da smo imali vremena da se fino ispricamo. Jelena nas je vodila na klopu u odlican restoran na plazi da casti za dzip koji je kupila juce! Mustuluk Jelena!

Kankun izgleda kao napucaniji americki grad i za sada sam vidio slabo sta autenticno meksicko ovdje. Inace nema nikakvih tragova od uragana Vilma koji je rasturio grad prosle godine i sve izgleda bez greske. Vrijeme bas i nije neko - Pedja kaze da kisa pada vec vise od mjesec dana ali valjda ce sunce malo i ovdje da me ugrije.

Uglavnom Leposavici me maksimalno paze tako da mi je sve potaman. Nadam se da samo da ce vrijeme malo da se popravi.

Kupio sam i kartu za Mexico City 27.12.

BUDZET DANA:
Bus Corozal - Chetumal (1h sa pauzom na granici) US$1.50
Taksi od jedne do druge bus stanice Chetumal US$1.50
Bus Chetumal - Tulum (3.5h) US$11
Bus Tulum - Cancun (2.5h) US$5
Konak kod Leposavica US$0
Klopa u Argentinskom restoranu US$0
Izlazak u hotelsku zonu ukljucujuci klub "the city" US$0
Internet US$0 (nije ni lose u ovom Kankunu...)
Avionska karta Cancun - Mexico City US$155

Posted by Srechko 00:00 Archived in Mexico

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint