A Travellerspoint blog

Placencia - Tura po dzungli

sunny 30 °C

Dakle ustolicio sam se u ovoj Placenciji i ostajem jos 2 dana - danas sam uplatio.

Danas sam isao u organizovanoj turi na izlet u dzunglu tzv. Cocksomb basin - navodno jedino mjesto na svijetu cija je primarna svrha zastita jaguara. Naravno jaguara zglave vidio nisam a bogami ni druge zivotinje. Zato nam je vodic u detalje ispricao sve o raznim vrstama mrava i njhovom stilu zivota. Vidjeli smo kasnije doduse nekoliko tukana i drugih ptica ali na kratko, tako da sam ipak malo razocaran cijelim dozivljajem.

Inace bilo je zanimljivo bez obzira, spustali smo se u gumama niz rijeku (tubing) i klizali niz kamenje po istoj rijeci (rock sliding) i to je bilo najinteresantije u turi.

Nakon ovoga sam opet promijenio plan i sad mi je glavni prioritet dok sam u Belizeu da nadjem mjesto gdje mogu da vidim zivotinje i ptice. Mozda nije losa ideja da odem u ZOO?

Sutra idem na turu ronjenja i prekosutra se gibam dalje, mozda se nadjem sa mojoj trojkom sa broda iz Hondurasa na Caulker ostrvu ali o tom potom.

Posted by Srechko 00:00 Archived in Belize

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint