A Travellerspoint blog

Placencia - kakva promjena u 2 sata...

rain 30 °C

Evo me u Belizeu...Sve se promijenilo, ovo nema nikakve veze sa kompletnim predjasnjim iskustvom - pocevsi od turista kojih ovdje ima u malom broju doduse, preko mirnog i sporog stila zivota, i do skupoce....

Dakle dok sam u Belizeu nema opsirnih izvjestaja kao ranije jer deru na internetu.

Voznja motornim camcem preko okeana je bila fantasticna (to je za ono sto sam rekao da mi se nista spektakularno ne desava). U toku puta sam upoznao grupicu turista i sa troje njih (par Amera - Enika i Kevin, i jednim Englezom Paulom) dijelim mali apartman u Placenciji.

Smjestaj nije bilo lako naci. Cim smo pristali prisao nam je debeli crnac Amerikanac koji u Placenciji posjeduje 2 kuce jedna do druge i koje izdaje turistima. Uzeli smo njegovu vizit kartu ali smo odlucili da nadjemo nesto na svoju ruku. Potraga za odgovarajucim smjestajem nije bas bila bericetna, sve je bilo uglavnom ili preskupo ili puno, tako da smo se vratili kod crnca koji je trazio US$60 za namjesten apartman sa 3 kreveta. Mada nam je crnac isao svima na zivce sa svojim nadmenim i arogantnim ponasanjem, nakon sto nam je smanjio rentu na US$50 dnevno, odlucili smo ipak da ostanemo kod njega.

Inace ovdje je super, Placencia je malo mjesto okruzeno lagunom s jedne strane i pjescanom plazom sa druge. Ovo je kazu jedino mjesto u Belizeu sa pravom plazom. Ameri i Paul misle da ostanu ovdje 2 dana dok cu ja mozda i da produzim jer mi ovaj ambijent momentalno lezi. Skuplje jeste duplo nego u Hondurasu ali i zasluzuje.

Dakle za sada sam tu, mozda odradim neku turu po nacionalnim parkovima ali o tom potom.

KURSNA LISTA:
1 US$ = 2 Belize $

BUDZET DANA:
1 sat interneta Placencia US$4
Apartman Ponderosa (3 kreveta, kuhinja, kupatilo) US$50 (moj dio US$15)
Pivo u beach baru US$2.25
Prevoz barkom iz Puerto Cortesa u Placenciu US$50

Posted by Srechko 00:00 Archived in Belize

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint