A Travellerspoint blog

Corozal - i dalje u prvoj

sunny 0 °C

Nemam nista posebno da prijavim, nista nisam radio cijeli dan, ali mi prija. Vrijeme je bilo super tako da sam samo isao s pive na pivu iz kafane u kafanu, pa malo do hotela na odmor na terasici uz jos jedno pivo.

Jedino "nesto" je bio razgovor sa zanimljivom lokalkom u jedinom suvenir shopu u gradicu koja mi je objasnila sve vezano za razne kulture koje zive u Belizeu. Inace zemlja me je podsjetila na Kanadu po izmijesanim jezicima i kulturama. Ovdje zive 2 grupacije crnaca, Kreole - manje crne i Garifune - vise crne, Mezitosi - mix Maja i Spanaca, i Menoniti izmedju ostalog. Prica se nekoliko jezika, naravno engleski i spanski, maja jezici i kreole jezik koji je zapravo engleski sa karipskim akcentom - inace vrlo tezak za razumjeti. Juce u onom selu sam bio okruzen Kreola crncima i cini mi se da bolje razumijem spanski nego kreole engleski.

Veceras sam dobio komsije u hotelu, par Amerikanaca, sa kojima sam otisao na veceru. Skontao sam da sam se umorio i od upoznavanja ljudi i ponavljanja iste price po milion puta, odakle sam, gdje sam putovao, kako sam dobio toliki odmor, itd itd.

Dakle moje putesestvije se blizi kraju, nikakva specijalna otkrica ni iznenadjenja vise ne ocekujem sto nije tako ni lose - moram da priznam - iscrpio sam sve ideje i dosta mi je.

Sutra ulazim u Meksiko, i nocicu ili u Chetumalu ili u Tulumu, i prekosutra sam kod Pedje u Kankunu.

Za Meksiko City jos treba da kupim kartu ali mislim da idem 27.12.

BUDZET DANA
Pranje vesa - Hotel Maya US$6.50

Posted by Srechko 00:00 Archived in Belize

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint